top of page

Uleiul de in este alegerea favorite a celor care au o dieta vegetarian, el fiind un inlocuitor foarte bun pentru uleiul de peste si continand o cantitate semnificativa de acizi grasi Omega 3.

 

Uleiul de in se obtine din semintele plantei si este recomandat nu numai vegetarienilor, dar oricaror persoane, datorita faptului ca are in componenta cantitati importante de Omega 3, iar acesta furnizeaza organismului o doza mare de energie si asigura transportul nutrientilor esentiali precum vitaminele A, D, E, K si al carotenoidelor.

 

Uleiul de in presat la rece este recomandat datorita procesului de fabricatie deoarece nu foloseste temperature inalte care afecteaza calitatile nutritionale ale semintelor. Astfel, folosind acest ulei ne putem bucura de o serie de beneficii foarte importante pentru sanatatea noastra.

 

Uleiul de in – inlocuitor foarte bun pentru uleiul de peste

Inainte de toate, sa mentionam ca exista o diferenta intre acizii grasi de tip Omega 3 din cele doua uleiuri. Uleiul de peste contine acizii EPA si DHA care micsoreaza tensiunea arteriala si inflamatiile, iar acestia nu se regasesc si in uleiul de in. Dar, acesta contine o cantitate semnificativa de acizi grasi Omega 6 care, la randul lor, nu se gasesc in uleiul de peste. Proprietatile acestor acizi sunt inflamatorii si ajuta sa opreasca sangerarea si distrug celule cu caracter canceros.

 

Pe langa continutul de acizi grasi, uleiul de in mai prezinta si multe fibre, proteine, potasiu si vitamine. Daca ai o dieta vegetariana, uleiul de in este cel mai bun pentru tine. O lingurita de ulei de in pe zi este suficienta pentru a-ti asigura nutrientii necesari, fie ca o folositi la salata sau pur si simplu o amestecati in iaurt. Aveti grija la modul in care pastrati acest ulei, deoarece el rancezeste repede, asadar trebuie sa il pastrati la frigider.

 

5 beneficii importante ale uleiului de in pentru dieta vegetariana

  • Mentine sanatatea oaselor si vindeca artrita. Administrat pe cale orala, uleiul actioneaza ca un lubrifiant pentru articulatiile nesanatoase. Tratamentul care foloseste acest ulei reduce considerabil durerile provocate de artrita si pastreaza oasele sanatoase.

  • Regleaza ritmul cardiac. Acizii grasi Omega 3 proveniti din uleiul de in contribuie la sanatatea inimii mentinand tensiunea arteriala in limite sanatoase, regland bataile inimii si prevenind ingrosarea vaselor sanguine.

  • Poate preveni cancerul mamar. Uleiul contine compusi care se numesc lignani si care sunt bogati in substante antioxidante si in estrogen. Nu exista al aliment cu un continut mai mare de lignani decat semintele de in, iar acestia intervin in dezvoltarea celulelor canceroase.

  • Imbunatateste aspectul pielii. Uleiul de in are o actiune hidratanta foarte buna daca este aplicat direct pe pielea uscata si confera stralucire pielii. Fiind bogat si in acid linoleic, acesta reduce ridurile si cu ajutorul proprietatilor antiinflamatorii trateaza probleme precum acneea sau rozaceea.

  • Este un laxativ natural. Doua lingurite de ulei sunt suficiente pentru a te ajuta cu problemele de aceasta natura, deoarece acesta este bogat in fibre, iar acestea sunt esentiale pentru o digestie buna.

 

Cu ajutorul uleiului de in presat la rece va puteti perfectiona dieta vegetariana si veti avea un corp foarte sanatos, vitalitate si energie. Un consum mic de ulei de in are beneficii numeroase care nu intarzie sa apara.

 

bottom of page